Zboží

Víno v kuchyni

Víno jako takové do kuchařských receptů právem patří. Nemusí být dokonce přehnaně drahé, aby nám vytvořilo lahodný pokrm. Je zvláštní, že mnozí jej řadí pouze do vysoké gastronomie, což je přirozeně velká škoda. Dovést k dokonalosti naše kuchařské umění může skutečně jen pár mililitrů vína. Dodá našemu pokrmu jedinečnou chuť. Jedno z velkých problémů je právě to, že my se snažíme dochutit jídlo méně kvalitními surovinami nebo dokonce vůbec nezdravými dochucovadly, abychom získali tu správnou chuť. Jenomže ono to jde úplně jinak a zdravěji. Postačí nám k tomu klasické víno. Rozhodně nemusí být archivní ročník, ten raději ponecháme do sklenky na výjimečné události. Nicméně i zde by mělo platit určité pravidlo, že bychom měli použít takové víno, které nám bude chutnat při degustaci.dva kuchaři jak připravují pokrm

Francouzská kuchyně je znamenitá

Není ani divu, vždyť používají poměrně dost často ve svých originálních receptech samotné víno. Je pravdou, že díky tomu získá pokrm bohatší chuť, než když budeme podlévat maso či jiné suroviny vodou. Svým způsobem bude obohacený a nebude nutné používat tolik soli, různých omáček nebo dalších aditiv. V podstatě víno podtrhuje celkový dojem chutné porce, a proto je důležité zvolit i vhodnou hladinu jeho dolití. Rozhodně by to neměla být jediná surovina. Hodí se prakticky ke každému masu, jen v jiné míře. Francouzské jedinečné kohoutky si poté můžeme připravit doma sami. Je pravdou, že pokud nemáme zrovna nějakého známého farmáře, tak kohouti nebudou zrovna k mání, ale to vůbec nevadí. Dostatečně je nahradí kuřecí maso, které je velmi blízké a především dostupné i u nás. Tudíž nebude se servírovat kohout na víně Worldofwines, ale kuřecí specialita, kterou zajisté hosté ocení stejným způsobem.kuřecí křidýlka

Není třeba se vínu vyhýbat

Spoustu laických kuchařů, se vínu jako takovému vyhýbá, jelikož mají obavu o to, že přece jenom se jedná o alkoholický nápoj a mohlo by to přinést komplikace. Není to ale pravda, jelikož obsah alkoholu ve výsledném pokrmu je prakticky nulový, pokud ovšem tak skvělou specialitu někdo nezapije chutným archivním skvostem. Případně se může stát, když se důkladně neprovaří, bude hladina alkoholu velmi nízká, to hodně záleží na teplotě a způsobu úpravy. Nejlepším pomocníkem bude samotný čich, kdy z pokrmu již nebude cítit ostrá vůně syrového vína, kterou zajisté pozná každý.